Нетрадиційні методики навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Методика Нумікон, методика Домана, логічні блоки Дьєнеша, палички Кюізенера. – Комунальна установа Маловільшанської сільської ради «Маловільшанський інклюзивно-ресурсний центр»

Нетрадиційні методики навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Методика Нумікон, методика Домана, логічні блоки Дьєнеша, палички Кюізенера.

Шановні педагогі та батьки! Пропонуємо вашій увазі кілька нетрадиційних методик, що дають змогу ефективно навчати та розвивати дітей з особливими потребами. Але цей процес важчий і триваліший, ніж засвоєння аналогічних умінь і знань звичайною дитиною.
Методика Нумікон – це програма для формування математичних навичок у дітей, де використовується мультисенсорний підхід та застосовуються спеціальні набори наочно-практичного матеріалу.

Методика Домана включає в себе серйозний набір фізичних вправ та інтелектуальних тренажерів, які треба регулярно виконувати. Доман є одним із авторів теорії, в якій встановлений прямий зв’язок між фізичним розвитком та інтелектуальним. Він стверджує, що, займаючись фізичними вправами з дитиною, дорослі тим самим стимулюють розвиток інтелекту і, відповідно, чим кращим є фізичний розвиток, тим вищий інтелектуальний рівень дітей.

У розвитку пізнавальної сфери особистості малят добре зарекомендувало себе використання в освітньому процесі логічних блоків Дьєнеша.

Палички Кюізенера є універсальним дидактичним матеріалом для розвитку у дітей математичних здібностей.

_Metodiki_navchannya_osoblivikh_ditey_